Microsoft-tilikirjautuminen monivaiheisella tunnistautumisella (MFA)

Katrina MFA-kirjautumispalveluiden toiminnot tarjoavat seurakuntien henkilöstölle Microsoft-tilikirjautumisen monivaiheisella tunnistautumisella (MFA = Multi Factor Authenticator). Lisäksi seurakunnan ulkopuolisille toimijoille kirjautumisen Katrina-tunnuksella monivaiheisella tunnistautumisella.

Turvallisuus ennen kaikkea

Yleisesti muuttuneen tietoturvatilanteen vuoksi asiantuntijat suosittelevat monivaiheista tunnistautumista (MFA) kaikissa järjestelmissä, jotka sen vain mahdollistavat. Näin vähentyvät myös kirjautumiseen liittyvät tietoturvariskit tilanteissa, joissa käyttäjä on päättänyt sallia internet-selaimelle tunnusten ja salasanojen tallentamisen.

Katrina MFA-kirjautumispalveluiden toiminnot kattavat Microsoft-tilikirjautumisen MFA-tunnistautumisella, joten seurakunnan henkilöstöön kuulvan Katrina-käyttäjän ei tarvitse muistaa tuttujen Microsoft-tunnustensa lisäksi erillisiä Katrina-tunnuksiansa!

Katrina MFA-kirjautumispalvelun edut

Muistettavana vain yhdet tunnukset

Katrina-käyttäjän ei tarvitse muistaa Microsoft-tunnusten lisäksi erillisiä Katrina-tunnuksia. Kirjautumisessa henkilökunnan edustaja kirjautuu oman Microsoft-tilinsä sähköpostilla ja salasanalla. Tämä edellyttää kaksivaiheista tunnistautumista (MFA) Authenticator-sovelluksella, mikä lisää tietoturvaa ja tuo kirjautumiskokemukseen helpotusta. Uutta kirjautumista ei edellytetä niin kauan, kuin kyseisen laitteen internet selaimella Microsoft-istunto on aktiivinen. 

Käyttöönotto on helppoa

Käyttäjienhallinnassa Katrina-pääkäyttäjät varmistavat että henkilöstöön kuuluvalla Katrina-käyttäjällä on tallennettuna Microsoft-tilin sähköpostiosoite. Tämä toteutuu jo automaattisesti mikäli AD-palvelu on kyseisen käyttäjän kohdalla aktivoitu. MFA-tunnistautumiseen käytettävä Autenticator-sovellus on ladattavissa käyttäjän puhelimeen sovelluskaupasta, ja seurakunnan IT-alue auttaa Microsoft-tilin perustamisessa sovellukseen, mikäli käyttäjä tarvitsee siinä tukea.

Myös henkilökuntaan kuulumattomille Katrina-käyttäjille

MFA-tunnistautuminen on saatavilla myös seurakunnan henkilökuntaan kuulumattomille Katrina-käyttäjille. Tällöin Katrina-tilillä kirjautumiseen aktivoidaan edellytykseksi Authenticator-sovellukseen pohjautuvan kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttö (MFA). Katrina-tilin MFA-tunnistautuminen otetaan käyttöön Katrina-käyttäjän henkilökohtaisissa asetuksissa. Ohjelma ohjaa tarvittaessa lataamaan Authenticator-sovelluksen ja lisäämään sovellukseen Katrina-tilin. MFA-kirjautuminen toimii myös Katrina Mobiilissa!

Kiinnostuitko?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun pian yhteydessä!

Jukka Tiihonen