Yrittäjyyden kautta julkiselle puolelle ja sittemmin ohjelmistoyritykseen – Marja Kämpin työhistorian jokaisesta vaiheesta on hyötyä nykyisessä työssä

Oletko sinä törmännyt tietämättäsi tulevaan työnantajaasi tai tuleviin työkavereihisi jo kymmenen vuotta aiemmin tuolloisessa opinahjossa? Vitec Katrinan uusi asiakastukihenkilö Marja Kämppi on!

Vitec Katrinan asiakastuessa elokuussa aloittaneella Marja Kämpillä asioiden organisointi onnistuu melkeinpä luonnostaan. Varkauden lukiosta saadun valkolakin jälkeen Marja pohti, mikä olisikaan koulutusala, joka kiehtoisi eniten, sillä kovasti kiinnosti niin liiketoiminta, kielet kuin maantietokin. Lopulta matkailuala ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu vetivät mielenkiintojen köydenvedossa pisimmän korren. Matkailualan amk-tutkinnosta valmistumisen jälkeen Marjan mieltä kalvoi kuitenkin edelleen toive lisäopiskelusta, joten seuraavaksi matka jatkui samaisen koulun Tiimiakatemiaan ja yritystoiminnan kehittämisen koulutusohjelmaan. Uuden oppiminen ja aidot, työelämälähtöiset projektit olivat opinnoissa parasta, mutta tuolloin Marja ei vielä tiennyt, että eräs opintojen toimeksiantaja tulisi tulevaisuudessa olemaan hänen työnantajansa, ja kahdesta opiskelukaverista tulisi kymmenen vuotta myöhemmin hänen työkavereitaan!

Yrittäjyyden kautta ensin julkiselle sektorille, sitten ohjelmistoyritykseen

Tiimiakatemian opintojen jälkeen Marjasta tuli toiminimiyrittäjä. Yrityksensä kautta hän työskenteli pohjoissavolaisen kunnan, Rautalammin, projektitehtävissä aina lehtimyynnistä turistien matkailuinfon pyörittämiseen. Marja toimi muun muassa projektityöntekijänä Rautalampi takaisin maailman kartalle -nimisessä hankkeessa, jossa Helsingin Narikkatorille rakennettiin viikon ajaksi Rautalampi pienoiskoossa. Hankkeen ajatuksena oli viestiä siitä, että vaikka Rautalampi kunnan emäpitäjänä on aikojen saatossa pienentynyt, silti pitäjässä tapahtuu. 

”Tapahtumajärjestäminen on mukavaa! Tapahtumat ovat aina rankkoja rutistuksia, mutta suunnittelu ja oman kädenjäljen näkeminen toteutusvaiheessa palkitsee”, kertoo Marja.

Rautalammin kunnan projektin päätyttyä Marja hakeutui jälleen tuttuun opinahjoon, Jyväskylän ammattikorkeakouluun, mutta tällä kertaa opiskeluiden sijaan töihin. Jamkissa Marja tutustui vuosien kuluessa lähemmin myös erilaisiin ohjelmistoihin, sillä hän työskenteli projektinhallintaan liittyvissä, monipuolisissa tukitehtävissä. 

”Vaikka työ ammattikorkeassa oli mielekästä ja työyhteisö aivan ihana, aloin miettiä, mihin suuntaan haluan jatkossa lähteä. Julkinen puoli oli yhdeksän vuoden aikana tullut tutuksi, ja pohdin, sopisinko töihin yksityiselle sektorille. Sitten huomasin Vitec Katrinalle haettavan asiakastukeen ja asiakasrajapintaan uutta työntekijää. Aika oli otollinen – luin rekryilmoituksen ja ajattelin, että minusta voisi olla tähän! Työtehtävä oli kiinnostava ja tunsin Vitec Katrinan, tai silloisen M&V Softwaren, Tiimiakatemian aikaisena toimeksiantajana. Lisäksi Vitecillä oli töissä kaksi Tiimiakatemian aikaista opiskelukaveriani, Janne ja Jukka. Tiesin siis, että koska he olivat olleet talossa jo pitkään, työyhteisö olisi varmasti hyvä ja toimiva. Ja niin päätin hakea!”

Saan energiaa asiakkaiden kanssa työskentelystä

Vaikka Vitec Katrinan palveluksessa työskenteli kaksi Marjan opiskeluaikaista tuttua, ei yritys ollut Marjalle entuudestaan kovinkaan tuttu. Haastattelun, persoonallisuustestien ja HR-haastattelun jälkeen Marja kuitenkin pääsi perehtymään Vitec Katrinaan yrityksenä hyvinkin syvällisesti, sillä hänet valittiin uudeksi työntekijäksi Katrinan asiakastukeen yhtäaikaisesti kollegansa Antti Kivirannan kanssa.

”Ainakin nyt alkuvaiheessa meidän toimenkuvat Antin kanssa ovat hyvin samantyyppiset, ja asiakkaiden tukena oleminen, heidän ohjaaminen ja kouluttaminen ovat meidän pääsääntöisiä tehtäviä. Pääsemme kuitenkin koko ajan paremmin Katrina-tuotteisiin kiinni, ja loppusyksystä käymme kunkin vastuita läpi koko tiimillä. Asiakkaiden kanssa toimiminen on minulle mieleisintä – tuntuu, että saan energiaa asiakkaiden kanssa työskentelystä. Toki tuotepuoli, Katrinan laaja osa-alue, kiinnostaa myös.”

Marjan työarjessa eniten ovat läsnä tukipuheluihin vastaaminen ja tukisähköpostin hallinta. Jos Katrinan pääkäyttäjällä tai käyttäjällä on kysyttävää Katrina-ohjelmistoon liittyen, hän voi soittaa tai kirjoittaa asiakastukeen, jossa etsitään vastaus asiakkaan kysymykseen tai ongelmaan.  

”Katrina-ohjelmisto on tosi laaja, mutta tuntuu, että yllättävän hyvin kokonaisuuteen on päässyt sisälle. Otamme kuitenkin asian kerrallaan ja kaikki tietävät sen, että ihan lyhyessä ajassa koko järjestelmää ei voi saada haltuun. Meidän tukitiimi on aivan ihana. Heiltä on helppo kysyä apua, ja nimenomaan sitä on painotettu, että kysyä saa aina. Luotan siihen, että vähitellen käytännön työn kautta tulen oppimaan järjestelmän kiemurat oikein hyvin.”

”Aiemmasta työkokemuksesta on ollut asiakastukityössä paljon hyötyä, sillä toimin Jamkin projektihallinnassa järjestelmän toisena pääkäyttäjänä. Samalla pääkäyttäjäajatuksella toimitaan nyt myös Katrinalla, joten pystyn samaistumaan Katrinan pääkäyttäjän rooliin hyvin.”

Seurakuntien kanssa työskentelyn Marja on kokenut erittäin mukavana ja yhteistyön luontevana. Asiakkaiden kanssa on ollut kiva työskennellä ja heitä on ollut ilo auttaa. ”Auttamisesta tulee hyvä fiilis.” 

Nyt ymmärrän, miksi ihmiset viihtyvät Vitecillä

Marja pitää ohjelmistoalaa suurena työllistäjänä ja toimialana myös tulevaisuudessa. Vitec suurena konsernina ja Katrinan emoyhtiönä tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia myös urakehitykseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Konserni tarjoaa mahdollisuuksia tutustua ohjelmistoalaan ja kehittyä ohjelmistoalan ammattilaiseksi, mutta mielenkiintoisia mahdollisuuksia on tarjolla muillekin kuin koodareille. Esimerkiksi Katrinalla kehittäjätiimissä työskentelevät koodarit, mutta lisäksi Katrinalla on asiantuntijoita niin asiakastukitiimissä kuin myynnissäkin.  

Asiakastyön asiantuntijana Marja on pitänyt työstään Vitec Katrinalla heti alusta alkaen ja innostus on kasvanut sitä mukaa, kun oppia on tullut lisää.  ”Perehdytysaika on mennyt tosi hyvin. Tykkään, kun täällä on rento ilmapiiri ja kaikki auttavat toisiaan. Työkavereita on helppo lähestyä ja heihin on ollut helppo tutustua. Lisäksi uudet työntekijät on otettu hyvin vastaan, ja mikä tärkeintä, olo on ollut alusta saakka tervetullut.”

Työpäivän jälkeen Marja juoksee ja käy jumpissa. Lenkkeily toimii Marjalle jopa terapeuttisena pään puhdistajana, sillä juostessa kroppa puhdistuu niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tosin tällä hetkellä työ tuntuu niin mukavalle, että työstä palautuminen ei vaadi kovinkaan pitkiä lenkkejä. ”Puoliso sanoi pari viikkoa sitten, että taidat olla aika innostunut uudesta työstä. Jäin hetkeksi miettimään hänen lausahdustaan ja totesin sitten, että niinpä taidan olla! Olen saanut boostia ja draivia arkeen, kun olen päässyt oppimaan uutta ja kehittymään. Ja tästä minä kyllä tykkään!”